• 22/12/2020

  Nær barna-nær naturen!

  Dette er vår visjon, og den lever vi etter daglig.

  Søknadsfrist er 1. mars 2021. Du søker via www.moss.kommune, og det er den enkelte barnehage som gjør opptaket ut fra sine vedtekter.

   

  Direktelink til søknad finner du herhttps://barnehage.visma.no/moss

    

  - I Bråtenstua har vi barn i alderen 2-5 år. Vi er 3/4 på jobb hver dag, og tilsammen fem stykker i personalgruppa. 

  - Personalet er svært stabilt med lite sykefravær og kompetente, trygge voksne. Tre er barnehagelærere, en har fagbrev som Barne- og ungdomsarbeider, den fjerde er assistent med mye god erfaring.

  - Vi ser det enkelte barn, og legger tilrette for godt samspill, der leken står i fokus. De voksne er gjerne med i leken, og vi synes ikke det gjør noe om det blir rotete når barna er kreative og bygger hytter og leker overalt.

  - Vi legger vekt på å støtte barna i utvikling av sosial kompetanse, språk, kreativitet og motorikk. 

   

   

  - Vi bruker naturen rundt oss mye, og har tilgang rett fra lekeplassen. Turmålene er mange, vi har en stamplass 20 meter fra barnehagen, og går også gjerne opp på "toppen", et lite stykke inn i Reierskogen. Vi besøker flere strender, og tar gjerne en bytur for å besøke biblioteket eller få med oss en forestilling når det er aktuelt. Noen ganger går hele gruppa avgårde, andre ganger velger vi å dele inn etter alder.

  - Vi serverer varm mat ca 2 ganger pr uke, og tilbyr mye frukt og grønt til hver måltid.

  - Samlingsstunder med sang, rytmeinstrumenter, eventyr, samtaler og leker er populære innslag flere ganger i uka.

  - Skolestarterne har egen "klubb" en gang pr uke, i tillegg til at de får litt mer ansvar og utfordringer i dagliglivet.